FAQ

Nedenfor kan du få svar på en række spørgsmål omkring Rejsby Europæiske Efterskole. Har du yderligere spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os på telefon 7475 3622 eller sende en mail på kontor@rejsby-efterskole.dk.

Se mere

Rejsby er ikke en dyr efterskole for dygtige elever

• Er det dyrt at gå på Rejsby Europæiske Efterskole? Nej – tværtimod. Den gennemsnitlige betaling for at have sit barn på efterskole er lige over prisen på Rejsby. Hos os er alle udgifter til rejser, skoletrøje, sangbog, Office-pakke osv. indeholdt i prisen.
  • Er det svært at komme til Rejsby Europæiske Efterskole? Nej, der er tog til døren og forbindelserne er til hele landet.
  • Er det rigtigt at udvekslingerne giver indsigt i andres kulturelle forhold og samtidig øger bevidstheden om egen kultur og situation? Ja – en forskningsrapport viser, at den rejseform, der giver størst udbytte er besøg i hjemmet hos jævnaldrende.
  • Er Rejsby Europæiske Efterskole en politisk efterskole? Nej – det vigtigste for os er at bevidstgøre de unge mennesker om de fællesskaber, de er en del af. Det være sig både i det nære, helt fra værelseskammerat, kontaktgruppe, klasse og efterskolen, til det at være dansk og de fællesskaber vi indgår i – i Europa og i hele verden. For at kunne tage kvalificeret stilling skal de orienteres og informeres, hvilket blandt andet sker i EU-samfundsfag.
  • Er Rejsby Europæiske Efterskole kun for bogligt stærke elever med høje karaktergennemsnit? Nej – fællestrækkene for eleverne er motivationen og ønsket om at lære – og de færreste er dygtige til alting.
  • Er der mange regler på Rejsby Europæiske Efterskole? Nej, men vi har nogle samværsnormer, som vi forventer at eleverne overholder.