Ud i verden

Er du interesseret i at rejse og opleve andre lande og kulturer? Interesserer du dig for samfundsfag med speciel fokus på Europa? Vil du gerne møde andre unge fra hele Europa og lære sprog, der hvor det tales?

Se mere

Fokus på Europa

Et skoleår på Rejsby Europæiske Efterskole byder på hele tre udlandsrejser. Rejserne er obligatoriske for alle og uden ekstraudgifter, da rejserne er inkluderet i betalingen for opholdet på skolen.

Første rejse går i 17/18 til Toscana. Denne rejse har til formål at styrke fællesskabet – det er en aktivitetstur, hvor du og dine skolekammerater vil blive udfordret på forskellig vis.

Anden udenlandsrejse er i februar og går til EU-hovedstaden Bruxelles. Rejsen er koblet sammen med skolens undervisning i EU-samfundsfag, og du og dine skolekammerater skal under rejsen blandt andet besøge forskellige EU-institutioner og tage kontakt til danske repræsentanter.

Tredje og sidste rejse er i april. Modsat de to tidligere rejser, så rejser du og dine skolekammerater her klassevis og med forskellige rejsemål. Rejsen er en udvekslingsrejse med temaet ’Ung møder ung’. Rent praktisk betyder dette, at du og dine klassekammerater rejser ud og møder en anden europæisk skoleklasse, bliver indlogeret privat og dermed kommer helt tæt på en anderledes kultur. Formålet med denne rejse er at øge dit kendskab til andre lande og kulturer samt at øge din sprogforståelse.

Senere på skoleåret kommer den besøgte skoleklasse på besøg i Danmark og i den forbindelse skal du fungere som vært og repræsentant for dansk kultur.